Orremyr borettslag
Orremyr brl
Romsås

Skal du flytte fra Orremyr?

Ved utflytting skal måleren avleses og målerstanden skal meldes til LOS. Benytt skjemaet på LOS sin hjemmeside www.los.no. Tv-Dekoderen skal leveres til Get, du kan ringe 02123 for informasjon om andre innleveringssteder.

Løsøre og tilbehør som skal være igjen når du flytter
Partene har i utgangspunktet full avtalefrihet om hvilket løsøre og tilbehør som medfølger ved salg av eiendom.

I henhold til avhendingsloven skal eiendomen overdras med innredninger og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal følge med. Det samme gjelder varig innredning og utstyr som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset i bygningen.

Løsøre som alltid skal følge eiendommen

NEF (Norges eiendomsmegler forbund) har utarbeidet en liste over løsøre som alltid skal følge eiendommen, så fremt dette var synelig ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt. Hvis selgeren ønsker å unnta noen av de nevnte gjenstandene fra handelen, bør dette gå klart frem av salgsoppgaven.

Dette er:
 1. Heldekningstepper, uansett festemåte.
 2. Varmekilder: Ovner, panelovner, uansett festemåte. Varmeovner på hjul medfølger likevel ikke. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming, skal dette fremgå av salgsoppgaven.
 3. TV-kabel.
 4. Baderomsinnredning: badekar, dusjkabinett, speil, hyller, håndkle- og glassholdere samt såkalt baderomsinnredning, herunder overskap.
 5. Speilfliser uansett festemåte.
 6. Skap: Garderobeskap, kjøkkeninnredning etc, selv om disse er løse. Vitrineskap, skjenk og lignende som ikke er en del av innredningen, følger ikke med.
 7. Markiser, persienner og gardinoppheng.
 8. Integrerte hvitevarer.
 9. Avtrekksventiler av alle typer.
 10. Armaturer: Kupler, lysstoffarmatur, fastmonterte spotlights, oppheng, skinner.
 11. Boligalarm (der denne er knyttet til en avtale forutsettes det at avtalen kan overdras til kjøper).
 12. Brannslukningsapparat og røykvarsler er påbudt, jf.lov om brann- og eksplosjonsvern §6, 1.ledd. Det er hjemmelshavers og brukers plikt å se til at utstyret forefinnes på enhver eiendom. Hvis annet ikke er uttrykkelig avtalt, skal dette derfor følge med ved salg av eiendom.

Nyinnflyttet til Orremyr?

Ta en tur innom styrerommet i Odvar Solbergs vei 22 (kontortid: mandager fra kl.18.00 til kl.19.00) så snart som mulig, slik at du kan få bestilt gratis navneskilter til postkasse og endring av navn i porttelefonen. Du vil også få utlevert et hefte med vedtekter og husordensregler.

Gjennom strømavtalen med OBOS er LOS vår kraftleverandør

Borettslaget har fellesmåling. Spørsmål om strømleveranse og fakturaer må rettes til LOS kundesenter på tlf 02021. Hjemmeside: LOS.

For å får tilgang til alle TV-kanalene trenger du en dekoder. Dekoderen HD PVR inklusive en programpakke får du hos GET, tlf 02123 eller ved oppmøte på sevicesentret til Get i Maridalsveien 323. Ganske spesielt er det også at hele Romsås har tilgang til Intenett gjennom et eget nett (Ethernet). Det er en tilkoblingskontakter i alle leiligheter og du skal bare koble til PCen din med en kabel fra nettverkskortet til kontakten i veggen. Tjenesten leveres av GET, tlf 02123.

Telefonitjenester kan du få fra GET. Det er installert egen telefonsentral for beboerne, og alle samtaler mellom GET-abonnenter på Romsås er gratis. Ta kontakt med GET på tlf 02123 for bestilling. Les mer på Get

Uteboder og kjellerboder

Andelseierens utebod og kjellerbod er en del av hans eierforhold og han er ansvarlig for at disse holdes låst. Hvis man ikke har bruk for uteboden eller kjellerboden selv, bør man prøve å leie den bort til en nabo som har bruk for den. Det er ikke tillatt å hensette private gjenstander utenfor bodene dvs. i fellesområdene. Gjenstandene vil bli fjernet og kastet Det er beboers ansvar å sørge for hengelås til boden sin.

Foruten vår lokalvaktmester, har vi Romsås vaktmestersentral som eies av de seks borettslagene i fellesskap. Sentralen utfører en rekke tjenester, og du kan lese mer på Romsås Vaktmestersentral egne Internettsider.